понеделник, 25 май 2009 г.

Черен P.R.


Писна ми от обсъждането на т.н. "черен пи-ар". Всички го правели, нямало позитивни послания, програми и т.н. Според речниците за негативен пиар става дума, когато има събиране на информация свързана с тайните на определен политик, организация или партия (перефразирам) с цел опетняване на името и разваляне на репутацията. Каква тайна вади клипа за бой-костов на "партия" Нова Зора? И Костов и Борисов заявиха 100 пъти от месеци насам, че най-вероятно ще направят коалиция след изборите. Почитателите на Борисов се надяват на пълно мнозинство или поне голямо предимство, а тези на Синята коалиция за повече мандати и по-голям контрол над популистката партия ГЕРБ в едно бъдещо управление. Нова Зора изопачава това, но както и да е, не е такъв проблем това клипче, по-скоро аферата Меликов е важна отколкото съдържанието.
Що се отнася до негативния пи-ар насочен срещу управляващата коалиция - то такъв няма и едва ли ще видим в тази кампания. Защото повдигането на въпроси за корупцията, лъжите и кражбите на БСП НДСВ и ДПС не може да влезе в рамките на определението черен пи-ар. Да, може би ще се вадят тайни, те и сега се вадят, но това не са тайните на Румен Петков съвестния политик и управленец, случайно пикаещ във фонтаните из страната, това са тъмните сделки на правителството. Когато уличат определен политик в корупция това не е черен пи-ар, а разкритие.
Да им бием шута не е негативно послание - напротив, това е най-положителното нещо, за което нормалните хора в България мечтаят! Между другото не само в България, а и в Европа.
Така че нека да има повече такъв пи-ар, извинявам се за тъпата чуждица, нарочно я повтарям. И следете дебатите по БНТ, на запад тези предавания решават цели кампании, тук поне се вижда кой как се справя в ефир и колко подготвени са представителите на партиите. 30 минути или час не са толкова много ако човек държи на гласа си.


P.S. сега си спомних "гафът" на Петър Стоянов с досието на Георги Първанов, който му изяде главата преди 8-9 години. Това беше определно като компромат, защо?!

Няма коментари:

Публикуване на коментар